Returnarea produselor

Conform legislatiei din România puteți să returnați produsele cumpărate în termen de 14 zile de la cumpărarea lor. Legislația în vigoare se aplică persoanelor fizice.

Asadar, dumneavoastră, consumatorul, aveți dreptul de a denunța unilateral contractul la distanță, în termen de 14 zile lucrătoare, fară penalități și fără invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cadea în sarcina dumneavoastră, a consumatorului, sunt cheltuielile directe de returnare a produselor.


Procedura retur

  1. Asigură-te că produsul pe care vrei să îl returnezi indeplinește Condițiile de Retur (vezi mai jos)

  2. Trimite acest formular completat la contact@backmed.ro (Descarca Formular)

  3. După confirmarea primirii cererii de retur te rugăm să trimiti produsul pe care dorești să îl returnezi la următoarea adresă: Intrarea Sulfinei nr. 96, Magurele, Ilfov – Shopper Kingdom SRL.

Important: Te rugam sa introduci in colet o copie a formularului de retur completat. 


Atentie!

Returnarea produselor se face prin orice firma de curierat accesibila dumneavoastra. NU vom ridica coletele trimise prin Posta Romana.
Coletele retur trimise cu plata ramburs nu vor fi ridicate.  
Valoarea produselor returnate se va inapoia prin transfer bancar.

Taxele de expediere pentru coletele trimis retur vor fi suportate de catre client
Produsele returnate trebuie să fie ambalate corespunzator astfel încât produsul să nu fie deteriorat în timpul transportului.

Produsul returnat nu trebuie sa fie deteriorat, sa nu contina urme de utilizare, sa fie returnat cu toate accesoriile si etichetele intacte si sa aiba asupra sa toate documentele insotitoare cu care a fost expediat. Daca produsul returnat este deteriorat, are semne clare de utilizare si nu poate fi vandut ca si produs nou ne rezervam dreptul de a percepe o taxa pentru a acoperi diferenta de pret dintre un produs nou si un produs deja utilizat sau, in cazul in care este intr-o stare ce nu ne permite re-comercializarea lui ne rezervam dreptul de a refuza produsul.

Cheltuielile de returnare vor fi suportate de catre client iar rambursarea contravalorii produsului se va face in termen de maxim 14 de zile de la retur.

Produsele returnate se trimit fara taxa ramburs impreuna cu o copie dupa factura primita si/sau o copie a formularului de retur completat.

Valoarea produselor returnate se va inapoia prin transfer bancar.

Adresa la care trebuie trimis coletul retur este: Intrarea Sulfinei nr. 96, Magurele, Ilfov – Shopper Kingdom SRL.

Pentru orice detalii sau neclaritati privind returnarea produselor va rugam sa ne contactati pe email sau la unul din numerele de telefon: 031.005.0131.

Legislatie returnare produse

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative:

 
Inainte de expirarea perioadei de retragere, Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand cu ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

 
Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

Rambursarea sumei achitate:

 
Vanzatorul va rambursa contravaloarea produsului in maximum 14 (paisprezece) zile de la data informarii Shopper Kingdom srl de catre Consumator asupra deciziei sale de retragere din contract.
Shopper Kingdom srl va putea amana rambursarea contravalorii produsului pana la primirea produsului vandut sau pana la primirea unei dovezi conform careia acesta a fost expediat, in cazul in care Shopper Kingdom srl nu s-a oferit sa recupereze el insusi produsul (se va lua data cea mai recenta).

Ce conditii trebuie sa indeplineasca produsele returnate:

Conditii generale care se aplica tuturor produselor:

Poti returna produsele in termen de 14 de zile calendaristice din momentul in care ti-au fost livrate de curier, fie ca esti persoana fizica sau juridica. Asadar, pentru a fi luat in considerare, formularul de retur poate fi trimis cel tarziu in a 14-a zi calendaristica de la data livrarii produsului.

Poti returna orice produs pe care il primesti cu defect de fabricatie, in termen de 14 de zile de la data livrarii.

Toate produsele pe care le returnezi trebuie sa fie in aceeasi stare in care le-ai primit. Nu putem accepta produsele asupra carora au fost efectuate interventii neautorizate sau care au fost deteriorate de catre tine: urme de uzura sau folosire, zgarieturi, ciobituri, lovituri, socuri mecanice / electrice; de asemenea, nu putem accepta produsele care nu sunt insotite de toate accesoriile.

Trebuie sa returnezi produsele insotite de etichetele initiale, certificatul de garantie in original, daca a fost emis de producator/ distribuitor si toate documentele cu care ti-au fost livrate.

Daca produsele pe care ti le-am livrat au fost insotite de eventuale cadouri, cand returnezi produsele trebuie sa returnezi si cadourile.

Produsul returnat nu trebuie sa fie deteriorat, sa nu contina urme de utilizare, sa fie returnat cu toate accesoriile si etichetele intacte si sa aiba asupra sa toate documentele insotitoare cu care a fost expediat. Daca produsul returnat este deteriorat, are semne clare de utilizare si nu poate fi vandut ca si produs nou ne rezervam dreptul de a percepe o taxa pentru a acoperi diferenta de pret dintre un produs nou si un produs deja utilizat sau, in cazul in care este intr-o stare ce nu ne permite re-comercializarea lui ne rezervam dreptul de a refuza produsul.

 


Exceptii:

Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract următoarele:

-  furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de Cumparator (colanți, Chiloți, lenjerie intimă etc);
-  contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al Cumparatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă faptul că îşi va pierde dreptul la retragere după executarea completă a Contractului de către Vanzator;
-  furnizarea de Bunuri si/sau servicii al căror preţ depinde de fluctuaţiile de pe piaţa financiară pe care Vanzatorul nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;
-  furnizarea de Bunuri confecţionate după specificaţiile prezentate de Cumparator sau personalizate în mod clar;
-  furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
-  furnizarea de Bunuri care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
-  furnizarea de băuturi alcoolice al căror preţ a fost convenit în momentul încheierii Contractului, a căror livrare nu poate fi efectuată înainte de 30 (treizeci) de zile şi a căror valoare reală depinde de fluctuaţiile de pe piaţă pe care Vanzatorul nu le poate controla;
-  contractele în cazul cărora Cumparatorul a solicitat în mod special Vanzatorului să se deplaseze la domiciliul său pentru a efectua lucrări urgente de reparaţie sau de întreţinere.
Dacă, cu ocazia unei astfel de vizite, Vanzatorul prestează alte servicii în afara celor solicitate în mod expres de Cumparator sau furnizează alte Bunuri decât piesele de schimb indispensabile pentru executarea lucrărilor de întreţinere sau de reparaţie, dreptul de retragere se aplică respectivelor Servicii sau Bunuri suplimentare;
-  furnizarea de înregistrări audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate după livrare;
-   furnizarea de ziare, periodice şi reviste, cu excepţia contractelor de abonament pentru furnizarea de astfel de publicaţii;
-   furnizarea de conţinut digital care nu este livrat pe un suport material, dacă prestarea a început cu acordul prealabil expres al Cumparatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere. Aceste limitari se aplica in conformitate cu OUG 34/2014 art. 16.Exercitarea dreptului de retragere

Pentru a informa Shopper Kingdom srl cu privire la decizia de retragere din contract, consumatorul trebuie sa completeze formularul de returnare produs (download), sa il completeze, apoi sa il trimita la adresa de email contact@backmed.roSchimbarea produselor

Schimbarea produselor se poate efectua in termen de 2-14 zile lucratoare de la data in care ne anuntati despre intentia dumneavoastra.

Procedura: Vom trimite curierul la dumneavoastra pentru a va aduce noul produs. In acelasi timp va trebui sa ii inmanati curierului produsul pe care doriti sa il schimbati. 
Acest serviciu se plateste firmei de curierat cu 16 de lei.

Produsul returnat nu trebuie sa fie deteriorat, sa nu contina urme de utilizare, sa fie returnat in ambalajul sau original cu toate accesoriile si etichetele intacte si sa aiba asupra sa toate documentele insotitoare cu care a fost expediat.

Atentie: Va rugam sa ambalati produsul/produsele astfel incat sa protejati cutiile. 
Curierul nu va ridica produsele ambalate necorespunzator.

 

  • Originale Produse originale
  • 14 zile Banii inapoi
  • Calitate Garantata
  • Ramburs Plata ramburs